SIENG
 
INFO - KONTAKT
VREMENSKA NAPOVED

Sobota
15 °C / 20 °C
Nedelja
15 °C / 19 °C
Ponedeljek
16 °C / 21 °C
KJE SMO
TURISTIČNI PREVOZI
NOVICE

FESTIVAL OVČJE VOLNE BICKA 2016

24.09.2016

FESTIVAL OVČJE VOLNE BICKA 2016

24.-25. SEPTEMBRA 2016 na Solčavskem

več...

MOTORKARSKA GAVDA

18.08.2016

MOTORKARSKA GAVDA

Carving team Logarska dolina Vas vabi na MOTORKARSKO GAVDO, ki bo v soboto, 20.8.2016 v Solčavi.

več...

Kino pod zvezdami

05.08.2016

Kino pod zvezdami

Vabljeni na ogled filmov na prostem pod vrhovi Kamniško Savinjskih Alp

več...
POVEZAVE
PROJEKTI
GALERIJA
VIDEO

CIPRA, mednarodna komisija za varstvo Alp

Nagrada
Prihodnost v Alpah

PIŠKOTKI IN ZASEBNOST

Podjetje

Logarska dolina d.o.o. je neprofitno zasebno podjetje, ki združuje družbenike, ki so v večini domačini, lastniki zemljišč, z namenom upravljanja s Krajinskim parkom Logarska dolina. Vse od ustanovitve vsa pridobljena sredstva usmerja v programe varstva narave, urejanja infrastrukture, pripravo in izvedbo programov trajnostnega gospodarskega razvoja parka in širšega območja.

Leta 1987 je takratna občina Mozirje ustanovila krajinski parka Logarska dolina, kar pa ni rešilo problemov povezanih s turizmom, saj občinski odlok ni predvidel financiranja delovanja parka. Zato so se domačini dogovorili za razvojne cilje, leta 1992 ustanovili podjetje in pridobili upravljalsko koncesijo od pristojne občine. Razvoj parka, ki daje močan gospodarski pečat širšemu območju, se gradi na ravnotežju med naravovarstvenimi, socialnimi, gospodarskimi vsebinami in sodelovanju pristojnih organizacij.

Podjetje tesno sodeluje s številnimi organizacijami in posamezniki, ki se ukvarjajo s trajnostnim razvojem primerljivih območij. Park je član Mreže zavarovanih območij v Alpah. Logarska d.o.o. je eden od pobudnikov ustanovitve regijskega parka s sosednjimi občinami v Kamniško-Savinjskih Alpah. Zaradi inovativnega načina upravljanja zavarovanega območja ter uspešnega delovanja je podjetje leta 2005 prejelo glavno nagrade CIPRE International na področju zavarovanih območij v Alpah.